Cases Passives i PVC: La combinació perfecta per a una llar sostenible

28/07/23 | Eficiència energètica, PVC

El paper del PVC a la construcció de Cases Passives

Les Cases Passives, també conegudes com a Passive Houses, són una revolució en el món de la construcció. Aquests habitatges, que ja són una realitat a països com Alemanya i Àustria, estan guanyant terreny a Espanya gràcies als beneficis econòmics, socials i mediambientals.

Els principis de les cases passives

Les Cases Passives es basen en diversos principis fonamentals. El primer és lʻaïllament tèrmic. Aquests habitatges estan dissenyats per mantenir la calor fora a l’estiu i conservar-lo a l’hivern. Aquí és on les finestres i les portes de PVC tenen un paper crucial, ja que són elements clau en l’aïllament de l’habitatge.

Un altre principi és l’eliminació de ponts tèrmics, aquestes zones de construcció per on l’aire pot escapar amb facilitat. A més, les cases passives incorporen sistemes de ventilació mecànica amb recuperació de calor i un disseny orientat a aprofitar l’energia solar.

El PVC: L’aliat perfecte per a l’aïllament tèrmic

El PVC és un material amb baixa conductivitat tèrmica, cosa que significa que és un mal conductor de la calor. Aquesta característica el converteix en un perfecte aliat per a l’aïllament tèrmic de les Cases Passives.

Les finestres i portes de PVC no només proporcionen un aïllament tèrmic excel·lent, sinó que també segellen l’aire, evitant corrents d’aire no desitjats i pèrdues de calor. A més, la versatilitat en termes d’estils i dissenys ofereix una gran flexibilitat estètica i funcional.

La sostenibilitat del PVC

El PVC és un material 100% reciclable, fet que contribueix a l’economia circular i redueix l’impacte ambiental de la construcció. A més, el procés de producció consumeix menys energia en comparació amb altres materials, com l’alumini o l’acer.

Les finestres i portes de PVC són duradores, no s’oxiden ni es degraden fàcilment, cosa que redueix la necessitat de reemplaçament freqüent i, per tant, el consum de nous recursos i la generació de residus.

El PVC és un material de construcció altament recomanat per a les Cases Passives. La seva durabilitat, reciclabilitat i eficàcia fan de les finestres i portes de PVC de Vecesam una inversió intel·ligent per a un futur més verd i sostenible.

Estàs llest per fer el pas cap a una llar més sostenible i eficient? A Vecesam, t’oferim les millors finestres i portes de PVC per a la teva Casa Passiva. Contacta amb nosaltres i el nostre equip t’assessorarà per trobar la millor opció pel teu projecte.