Estalvia energia i diners: Com aconseguir un habitatge eficient energèticament?

15/03/23 | Eficiència energètica

A Vecesam sabem que l’eficiència energètica és un tema que preocupa a molts propietaris, i és que no sols contribueix a la cura del medi ambient, sinó que també pot traduir-se en un estalvi considerable en la factura de la llum i el gas. Per això, volem ajudar-te a entendre en què consisteix un habitatge eficient i com pots aconseguir-lo.

Què és l’eficiència energètica i per què és important?

L’eficiència energètica no és més que aprofitar l’energia de manera intel·ligent, és a dir, aconseguir que el nostre habitatge consumeixi la menor quantitat d’energia possible. En un país com Espanya, on la majoria dels habitatges suspenen en eficiència energètica, cal adoptar mesures que ens permetin reduir el nostre consum energètic.

Beneficis de l’eficiència energètica

Cada cop són més les persones que valoren els beneficis de tenir un habitatge eficient. Si encara no esteu familiaritzats amb aquest concepte, no us preocupeu, aquí et presentem un resum dels principals beneficis:

Estalvi econòmic: una llar eficient us permetrà reduir el consum d’energia primària que utilitzaràs per climatitzar-lo tant a l’hivern com a l’estiu. D’aquesta manera, les factures de calefacció i aire condicionat es reduiran considerablement, permetent estalviar a llarg termini.

Major confort: una casa eficient està dissenyada per evitar infiltracions d’aire no desitjades, cosa que et permetrà mantenir una temperatura estable durant més temps. D’aquesta manera, no cal encendre i apagar constantment la calefacció, ja que la calor es conservarà.

Menys sorolls: en millorar l’eficiència energètica del teu habitatge, també milloraràs el confort acústic, ja que desapareixen els sorolls relacionats amb ventiladors, calefactors i altres aparells de climatització.

Més sostenibles: Una major eficiència energètica implica una disminució en les emissions de CO₂ a l’atmosfera. D’aquesta manera contribuiràs al desenvolupament de ciutats més amigables amb el medi ambient.

Eficiència energètica de la teva llar

Com pots aconseguir l’eficiència energètica a la teva llar?

Des del 2020, tots els habitatges acabats de construir han de complir els estàndards d’edificis d’energia quasi nul·la (EECN). Però, què passa amb els habitatges antics que s’han construït sense parar atenció a l’eficiència energètica? La solució és actuar sobre diferents aspectes de l’habitatge o edifici:

Finestres: les finestres d’alta eficiència poden reduir les pèrdues energètiques de l’habitatge en un 70%, però no n’hi ha prou de tenir la millor finestra; és fonamental que professionals qualificats realitzin la instal·lació per garantir un segellat adequat. Aquesta és una de les actuacions més recomanades pel seu equilibri entre el cost econòmic i la millora de l’eficiència.

Energies renovables: l’ús de recursos naturals per generar energia no només reduirà els costos mensuals, sinó que també implicarà un menor impacte ambiental. Pots fer servir plaques fotovoltaiques, petits molins eòlics, calderes de biomassa o sistemes d’aerotèrmia, entre d’altres.

A més, no heu d’oblidar altres accions que milloren l’eficiència energètica del teu habitatge i que ja són conegudes, com l’ús de bombetes LED o l’elecció d’electrodomèstics amb la lletra A a l’etiqueta energètica.

Eficiència energètica finestres pvc

Subvencions per millorar l’eficiència energètica de casa teva

Si estàs pensant en millorar l’eficiència energètica de casa teva, has de saber que hi ha subvencions i ajudes per fer-ho. I és que, gràcies als Fons Next Generation destinats a la rehabilitació, podràs recuperar part del que s’ha invertit a realitzar diferents actuacions al teu habitatge, com el canvi de finestres o una rehabilitació integral. A cada comunitat autònoma trobaràs diferents convocatòries per accedir a aquestes ajudes.

A més, si decideixes canviar les teves finestres velles per unes noves d’altes prestacions, podràs recuperar fins al 52% del que s’ha invertit, amb una subvenció directa de fins a 3.000 € per part de la Comunitat Autònoma i fins a 1.000 euros de deducció a l’IRPF. No perdis l’oportunitat de millorar l’eficiència energètica de casa teva i beneficiar-te d’aquestes ajudes.

A Vecesam, estem compromesos amb la sostenibilitat i l’eficiència energètica, i és per això que fabriquem finestres, portes i tancaments de PVC per a obra nova i rehabilitació, oferint els millors valors pel que fa a l’aïllament tèrmic i estalvi energètic.

Ajuda al planeta i gaudeix d’un major confort a casa!